15-21 dec Kajsa Hedberg Lindström, Carina Söderman, Jessica Lindeberg och Marianne Eriksson

Posted on jul 25, 2017 in Tidigare

Måleri och silversmycken.

Vernissage: Fredagen den 15/12 kl 17-20 och lördagen den 16/12 kl 14-16

Övriga öppettider: 15/12 kl 10-20, 16-17/12 kl 10-17, 18-20/12 kl 10-18, 21/12 kl 10-15

Marianne Ericsson:

Min design kännetecknas av en blandning av olika material. Genom att använda flera metaller i ett smycke uppstår spännande kontraster. Jag vill skapa nya former och experimenterar gärna. Uttryckssätten blir då många. Det fantastiska i den skapande processen är känslan av oändlighet, att det alltid finns nya former att hitta och utmaningar att lösa.

Carina Söderman:

Mitt silver har ofta en enkel design, jag tycker om att blanda läder/ pärlor/ stenar och silver. Mitt måleri startade med en workshop i december 2015 då livet skavde. Jag fortsatte att måla och ställde ut i september 2016 vilket var en fantastisk känsla. Jag målar abstrakt i akryl och utgår alltid från känsla och färg. Det som skavde har ändrat form till att bli en pärla.

Kajsa Hedberg Lindström:

Lilla My – 40 år senare. Fortfarande nyfiken och vill göra allt nu (eller igår). Jag tror på ”learning by doing”. Allt är möjligt.

Silversmide är utforska, bygga och testa gränserna både för mig själv och för materialet. Alla former jag ser omkring mig kan bli ett smycke. Helst vill jag göra det jag aldrig gjort förut. Jag gick metallinjen 2003 och har hållit på med silversmide sedan 2000.

Måleriet ger ett utlopp för kreativitet och utforskande, jag testar mig fram med olika tekniker och motiv. Om det kan tänkas, så kan det målas.

Jessica Lindeberg:
Kreativiteten har funnits där sen barnsben, och 1994 hittade jag hem – i keramiken. 2001 åkte jag till USA och blev introducerad för silversmide och foto som jag, parallellt med keramiken, ägnade mig åt på heltid under ett år. Sen dess har jag även provat på lampworking och glasfusing.

Jag ger mig ständigt i kast med nya projekt och är nästan rastlös i min längtan att prova på nya material, hantverk och teknikner. Min senaste romans är med betong. I själva hantverket är jag allt annat än otålig. Där är jag noggrann, på gränsen till petig. Att få till en charmigt slarvig form kräver ofta mer av mig än det raka, geometriska, strukturerade.