Posted on okt 5, 2017 in Tidigare

Samlingsutställning med Inka Kivinen, Kasia Piórek, Marie Holmberg, Sven Hugo Persson och Pia Forsberg.

Vernissage: Lördagen den 25 november kl 12 – 18

Övriga öppettider: 26-29 november kl 12-18, 30 november kl 12-15

Vi är sex konstnärer som håller till i ateljéföreningen Kattrumpan på Söder. Lokalen, som sjuder av kreativitet, ligger i inspirerande kvarter. Du hittar oss i hjärtat av Stockholms Montmartre, om du kliver upp från Hornsgatan mot Blecktornsparken i riktning mot Söder Mälarstrand.

De flesta av oss har visat sin konst tidigare på gallerier i Stockholm och på andra ställen i landet. Flera har deltagit i jurybedömda utställningar. Nu är det första gången vi tar ett samlat grepp och gör en grupputställning och visar vad vi arbetat med i Kattrumpans lokaler. De flesta av oss visar måleri i vitt skilda uttryck med olika tekniker, olja, akvarell med mera, medan en av oss tillverkar ting i betong – konst med en klar funktion.

Vi är Inka Kivinen, Kasia Piórek, Marie Holmberg, Sven Hugo Persson och Pia Forsberg.

 

Om Inka Kivinen

Inka skapar och ställer ut funktionell betongkonst. Denna utställning är fylld av henns signaturpalettbord tillsammans med fontäner, klockar, skålar och ljusstakar,

”Betong väcker någonting i mig. Inte bara en fascination av att någonting flytande kan förvandlas till precis vad du vill, i den fastaste av former. Tidlösheten fascinerar mig. Tidlösheten och möjligheterna. Varje beständigt exemplar blir mer levande i betong – och det härliga är att allt (precis som vi människor) blir snyggare med åren.”

 

Om Kasia Piórek

”Kasia målar färgfyllt i olja och akvarell, och helt magiskt med endast blyerts. Hon är en visuell designer och animerar film men idag ställer hon ut tavlor skapade genom klassiskt måleri och teckning.”     

                                    Maya Kiusalaas, journalist

Jag är utbildad på Konst Universitet i Poznan i Polen och bor i Stockholm. Min artistiska väg har lett mig genom flera olika visuella artistiska fält, där jag korsat vägar på vilka jag har mött människor so hjälpt till att skapa den jag är som konstnär idag. Till en början uttryckte jag mig själv genom klassisk media, där jag utvecklade mina idéer – men jag sökte fortfarande efter en rörelse, ett moment där min kreation kunde komma till liv.

Hemsida: www.artbypiorek.com

Medlem i KRO/KIF, Studio 44 – Kapsylen, samt Ateljéföreningen Kattrumpan

Bilder av Kasia Piórek