Posted on aug 16, 2017 in Tidigare

”THE SAVIOR”. Fotografi

Vernissage: Fredagen den 22.a september 11-20. Övriga öppettider: Lördag-söndag 11-16, måndag-tisdag 11-18,            ”Finissage”: Onsdag 11-21, torsdag 11-15

Daniel Jafari – Konceptuell och fine art fotograf

Jag har sedan barnsben varit intresserad av visuell konst. Jag började måla när jag var 5-6 år gammal. Att skapa har alltid varit min passion. Jag upptäckte filmvärlden vid 15 årsåldern och började skapa rörlig material som följde med efterarbetet med redigering och montage osv…

För ca 10-11 år sedan upptäckte jag stillbild som konstform och fascinerades över dess skönhet samt hur mycket man kunde kommunicera med en enda bild.

Under senaste 10 åren har jag gått på upptäcktsfärd inom konstformen och fastnat för konceptuell fotografi där jag har möjlighet att uttrycka ett budskap genom att kombinera olika bilder ihop.

Jag har mina rötter i Iran och har bott i Sverige sedan 1988. Jag får mina idéer från vardagen och det som händer runt i kring oss. Jag är intresserad av samhällsfrågor och det som sker i den. Hur vi människor beter oss mot varandra, mot djuren och mot moderjord. De flesta av mina verk har en samhällsfråga i botten, vilka kan ibland uppfattas som politiska. Det är svårt att beröra samhällsfrågor utan att det får en gnutta politisk innebörd, även om det inte är min första intention.

Utöver budskapen med verken, strävar jag efter att verken ska vara estetiskt tilltalande, något att titta på, begrunda och njuta. Hur jag lyckas med den delen är väl upp till betraktarna.

The Savior – En resa genom dröm och verklighet

… är en blandad utställning. Huvud temat är naturligtvis mina konceptuella verk som jag kommer att presentera under vernissagen, kompletterat med bilder ur verkligheten, det vackra Norska naturen i Innerdalen, där jag var och fotade för några år sedan.

Är du intresserad av att höra mer om historier bakom verken är du välkommen at besöka mig på galleriet. Presentation av verk sker på vernissagedagen klockan 17 på eftermiddag.

Daniel

Kontaktuppgifter:

Tel. 0708-634367

e-mail: daniel_jafari@hotmail.com