Posted on Jun 5, 2017 in Tidigare

Måleri i olja. Ställer ut tillsammans med Per Holst. Vernissage fredagen den 25 kl 16-19, samt lördagen den 26 augusti kl 11-19,  27-30/8 kl 11-19, 31/8 kl 11-14

”Jag har alltid hållit på med att pyssla med något; virkat, målat, modellerat. När jag var 23 år gick jag på folkhögskolan i Eskilstuna och blev fascinerad av oljefärgen och började måla medfingrarna. Jag tog sedan en paus på 25 år då mina barn växte upp. Nu är jag 62 år och har målat med lust och på allvar i 10 år…

Förutom de två åren på folkhögskolans estetiska linje har jag gått två sommarkurser. Vid två tillfällen har jag även målat privat hos en konstnär på Bali. Jag började måla naivistiskt och föreställande, men har under åren mer och mer övergått till abstrakt, även om figurer ofta dyker upp i min målningar. Men FÄRGEN är det viktigaste, jag har ett rent fysiskt behov att måla med oljefärg som ger ett motstånd och en känsla jag mår bra av. Även textila material fyller ett stort behov hos mig.”

Hemsida: www.ingerholmberg.se.