Posted on Jan 7, 2017 in Tidigare

Sofia Bergman visar glas & måleri.
Vernissage: 10 mars kl 15-20. Utställningen pågår tom den 16 mars.

 

Måleriet

Jag bär in kvistar och blommor och fyller mina vaser som står på mina färgfläckiga bord. Eller så låter jag min blick vila mot horisontlinjen på Restenäsön, ut över ett krusigt hav, en havsvik, en strandäng… och jag tar med mig bilderna och färgerna i minnet och sprider ut dem på mitt arbetsbord i ateljén, på paletten och i oljefärgsblandningarna. Och jag konstaterar och förundras av hur färger och former kan fylla hela mina målardagar.

 

Glaset

Vid sidan om måleriet är jag formgivare och arbetar nere i Glasriket. Jag samarbetar både med Skrufs Glasbruk, Målerås samt Micke Johansson i Örsjö beroende av projektets natur. Jag älskar bruksglaset och vill kunna använda det jag gör. Stora generösa vaser, vinglas, karamellskålar
När jag målar arbetar jag oftast för mig själv i ateljén med min oljefärg och mina dukar. När jag reser ner till Småland är jag en del av ett nära samarbete i hyttan. Det ger mig det bästa av två världar, det ena ger näring till det andra.