Posted on jan 10, 2018 in Tidigare

Vernissage fredag 23 mars kl.16-20
Övriga öppettider: lör-sön kl.12-17, mån-ons kl.12-18
Skärtorsdag kl.12-15

Äntligen!
Premiär, separatutställning i Stockholm, Galleri Bellman.Jag har visat mitt måleri i Karlskoga/Nora med omnejd under många år. Nu är det äntligen dags för Stockholm där många av mina tidigare målningar finns i privat ägo samt hos konstföreningar.
Jag, Ulrika Andersson bor i Karlskoga och har där min ateljé i Bofors Gamla Järnvägsstation, sommarateljé i Nora kommun.
De oljemålningar jag visar är från mina senaste arbetsperioder. De dovare, mer föreställande målningarna har jag arbetat med under en lång process. Utgångsskissen är oftast något helt annat än slutresultatet, en reflektion i livet,
vår samtid.
De mer koloristiska, abstrakta målningarna är mer ett samspel mellan mig, paletten och duken.
” Färdig blir man bara på toan”, sa konstprofessor Georg Suttner (1922-2014) när det var dags att avsluta.
Akvarellerna är ”ögonblick”.
Väl mött!