Posted on jul 27, 2019 in Tidigare

Samlingsutställning med Anna Forsberg,  Anita Fosselius, Barbro Björkhem, Barbro Nordlund, Bitte Davidsson, Erik van Mansvelt, Erland Törngren, Eva Wahlén, Gunnar Jansson, Gunilla Ceesey/Lundell, Hanne Weiss Lindencrona, Ing-Mari Johansson, Lena Linder, Lena McBride, Ove Engström, Owe Ryderberg,  Ulla Bejrum,  Ulla Britta Nordquist, Ulrika Pettersson och Ylva Lindberg.

Vernissage: Lördagen den 9/11 kl 12-17

Övriga öppettider: 10-11/11 kl 12-18, 12/11 kl 12-20, 13/11 kl 12-18

 

 

 

Om konstnärerna

Bitte Davidsson

Bor på Södermalm i Stockholm och Knippla, Öckerö i Bohuslän

Medlem i Mariamålarna, Stockholm sedan 2010

Utbildning: Fotoskolan, Kursverksamheten, Stockholm,  Nyckelvikskolan, Lidingö

Kurser: Diverse sommar/helg/kvällskurser i akvarell/olja/akryl/teckning vid exempelvis Gerlesborgsskolan Bohuslän och Stockholm/ Nösund/ Kursverksamheten Göteborg och Stockholm 

Utställningar: Elevutställningar i anslutning till utbildning/kurser, Samlingsutställning med Mariamålarna, Galleri Bellman, Stockholm, november 2016, Sju sätt att se, samlingsutställning, Galleri Bellman, Stockholm, mars 2019 

 

Barbro Nordlund

Sedan 4-5 år har jag återupptagit mitt gamla intresse för måleri och gått flera kurser och en distansutbildning i oljemåleri. Jag är särskilt intresserad av att måla ansikten. Jag har deltagit i Mariamålarnas utställning ett par gånger tidigare.

Jag har varit yrkesverksam som barnpsykiater och psykoanalytiker.

 

Ove Enström

Född i Stockholm. Byggnadsingenjör. Mina uppdrag som konsult, projektledare, informationschef, redaktör och författare, har ofta inkluderat gestaltning, färg och form samt presentation i ord och bild. Jag har producerat ett antal fackutställningar, bl a i Sverigehuset, på Göteborgsmässan och Trade Fair , Dar es Salaam. Större delen av mitt yrkesliv har jag jobbat internationellt. Under en 20-årsperiod var jag bosatt och verksam i Tanzania. Mitt senaste internationella uppdrag var för UN-Habitat i Rwanda 2012.

Jag har alltid varit intresserad av arkitektur och bildkonst. I min ungdom påbörjade jag studier i  konsthistoria vid Stockholms Universitet, vilka återupptogs 2016 med studier i konstvetenskap på SU. Efter min pensionering har jag på allvar tagit upp mitt intresse för målning och teckning, bl a med kurser i kurser i olje- och akvarellmålning. Sedan 2010 är jag medlem i MåMA. Jag har deltagit i ett flertal utställningar.

 

Anna Forsberg

Ny medlem i Mariamålarna sedan 2019.
Jag bor på Södermalm men vistas också mycket i Dalarna vilket präglar måleriet.
Färgstarka ”versioner” av mina upplevelser av natur och miljö i olja och akryl är mina signum.

Utbildad genom kurser bland annat vid Folkuniversitet och Avesta Art Academy 2012, 2013, 2014, 2016 mm.

Har tidigare ställt ut på Galleri Konstart, Sigtuna Kulturgård, Grengehuset och Ninas Fabrik Grangärde/Ludvika samt har haft ett flertal utställningar på företag och arbetsplatser, exempelvis The Castle – Slottet –  i Gamla stan.

 

bildkonstnär och pedagog

Är född och uppvuxen i Stockholm och efter studier vid Konstfack
och Dramatiska Institutet har Gunilla en lång och skiftande kreativ,
konstnärlig erfarenhet bakom sig.

Hon har genom åren uttryckt sig, såväl inom dans och musik som
inom måleri i ett flertal material och tekniker. Därtill har hon varit
en mångsidig pedagog som lärare i måleri, design och fotografisk bild
vid gymnasieskolans Estetprogram samt som pedagog såväl på Konstfack som Lärarhögskolan.

Som konstnär har hon haft utställningar på bl.a. Galleri Darling,
Galleri Bellman, Galleri Hagman samt senaste åren Galleri Svea
ett flertal gånger även tillsammans med Akvarellsällskapet Spray *
Senast initierat en Kroki-utställning (10 deltagare) där, liksom den kommande Akvarell-utställningen, då vi är tre utställare.
Egen utställning på Rådhussalen i Öregrund icke att förglömma *

Att skapa är lusten till livet…