Posted on aug 17, 2020 in Tidigare

Efter ett långt yrkesliv i näringslivet tog jag upp måleriet när jag närmade mig pensionen. Fram till dess hade jag bara målat spontant på fritiden. Full av energi, glädje och livslust fick jag plötsligt möjlighet att måla varje dag – och jag har aldrig varit lyckligare.

I mitt måleri har jag flera inriktningar och jag har blivit mycket uppskattad. Åren 2018 och 2019 har jag blivit antagen till Liljevalchs vårsalong. Föregående år med mina vintermotiv och i år med mina porträtt av politiker.

Mitt måleri är mest figurativt, men ibland blir jag mer våghalsig och släpper loss mitt inre i mina målningar. Jag vill i mina målningar ofta uttrycka glädje och livslust och det finns alltid människor med i mina verk. Många av mina motiv är hämtade från min närmiljö i Stockholm och från mitt sommarställe i det havsnära Haverdal på Västkusten.

Främst målar jag i akryl och gouache på papper. Utifrån mitt måleri gör jag en hel del grafiska tryck i upplaga, brickor, glasunderlägg och vykort.

Sedan många år bor jag i Bromma tillsammans med min fru Ingela. Mina fem barn är utflugna och jag har sex barnbarn. Mer av min produktion kan ses på www.gallerianders.se och jag har en webbutik: www.gallerianders.shop. Min mailadress är: agngabrielsson@gmail.com