Posted on okt 28, 2015 in Tidigare

Sanna Seppänen: ”Som barn var jag mer skitig än ren… Sandlådan var en plats som jag trivdes väldigt bra i och som jag skapade stora skulpturala bilbanor i. Jag var runt 8 år och tillsammans med min tre år yngre bror kunde vi leka i sandlådan i timtal. Både han och jag var mer skitiga än rena under vår barndomstid, vi var här och nu i tanken och brydde oss inte om något annat. En känsla som många av er säkert känner igen.”

Jag är född i Suomussalmi nord/östra Finland 1969 där vi har vår skogsgård än i dag, flyttade till Österbybruk norra Uppland 1975 och jag är näst yngst av fem barn. Mitt arv och mitt ursprung är viktigt för mig, därav mitt artistnamn, ARTbySISU.

Jag utbildade mig inom Hotell- och restaurang branschen och arbetade länge vid Scandic Hotell i Uppsala, men kände att detta inte var menat för mig så jag började så småningom att studera konst på heltid 1998 och träffade även då min sambo som stöttar mig helhjärtat, då vid sena 28 års ålder började min konstnärliga bana. Jag drivs av att utvecklas, menar då att utveckla mig själv i mitt konstnärskap så som i mitt entreprenörskap.

Jag har även drivit Galleri med utställningsproduktion, kurser och kickoff verksamhet i Mariestad, arbetat som verksamhetsutvecklare inom Kultur & Miljö vid ett studieförbund i Dalarna och arbetat som Kulturpedagog med verksamhetsansvarig för Hammarbacken i Ludvika.