Anja Lund och Anna Bäckström 15 – 20 september

Posted on aug 8, 2023 in Tidigare

Vyer och Fragment – Fält och Förgreningar

Två kvinnor med många gemensamma utställningar genom åren, ställer ut sina verk på Galleri Bellman.
I år med temat utblickar mot de vida vyerna samt inblickar mot de mer avgränsade fragmenten.
Det vi finner när vi skärper ögat och upplever detaljerna. En konstutställning med en variation, där vi färdas ut och in i de stora och mindre perspektiven.

Anja – Akvarellist med fokus på pigment och experimentellt måleri, med en känsla för det mer abstrakta. Jag låter ofta pigmentets väg genom vattnet forma bilden. Akryl målar jag på samma sätt vatten vatten och vatten och för att sen formulera bilden använder jag ibland collage och andra blandtekniker.
Läs gärna mer på: anjalund.com

Anna – För tillfället är det naturen som inspirerar mig, lusten att gestalta det organiska, grenverk, träd, sten och berg, koloristiska fält där jag bitvis använder mig av olika collagetekniker och visuella fragment. Det huvudsakliga mediet är akryl där jag målar lager på lager med transparens.
Läs gärna mer på: annabäckström.se

Vernissage: Fredag 15 september 18 – 21
Övriga öppettider: Lördag – söndag  12 – 16, måndag – tisdag 12 – 18
Finissage: Onsdag 12 – 20