Annika Bergkvist och Marie-Louise Ljungberg 9 – 14 september

Posted on aug 4, 2023 in Tidigare

Intryck & Uttryck
Marie-Louise Ljungberg – Måleri
Olika kurser genom studieförbund i övrigt autodidakt bildkonstnär. Kursledare i både olja och akrylmåleri sedan 30 år tillbaka. Pedagogisk examen som Förskollärare 1981. Yrkesverksam som förskollärare och förskolechef under 35 år. Även verksam som bildlärare i grundskolan. Min konstnärliga verksamhet har alltid funnits med vid sidan om det pedagogiska arbetet. Numera yrkesverksam som konstnär på heltid.
Min inspiration hämtar jag främst från kust och hav. Motiven kommer från Roslagen, Öland och Gotland. De flesta bilderna är själv upplevda. På senare tid har jag även skapat stadsmotiv från Stockholm och andra miljöer som jag finner intressanta. Jag skapar med kärlek till naturen och önskar att betraktaren ska känna glädje i mina bilder. 
Sedan 1987 har jag haft både separat och samlingsutställningar. Jag är medlem i Svenska Konstnärsförbundet och finns även med på deras sida Art Gallery.

Annika BergkvistSkulptur & Måleri
Jag hämtar min inspiration och skaparglädje från naturen, naturliga ting och karaktärsfulla former.
Född 12 april 1959. Examinerad Tandtekniker Stockholm 1981. Tandteknisk laboratorieägare sen 1992.
Grundkurs Oljemåleri Linköping 2001 och fortsättningskurser Oljemåleri i Linköping under åren
2001-2009. Lärling Bronsskulptur hos Skulptör Mallfred Keresturi sedan 2001. Vidareutbildad i konstvetenskap vid Linköpings Universitet 2010. Tandtekniker med Keramisk Estetik som specialitet sedan 1981. Känslan för form o färg har alltid attraherat mig. Från 2001 har jag arbetat parallellt med mitt
konstnärskap inom Skulptur, främst i brons. Jag är uppvuxen i Stockholm, flyttade till Linköping 1997 och bor och verkar nu på Gotland sedan 2011 i min ateljé och verkstad i Sanda Runne.
artbyevannika@gmail.com Instagram/ @artbyevannika Facebook/ art by evannika

Vernissage: Lördag 9 september 12-16
Övriga öppettider: Lördag – söndag 12-16, måndag – onsdag 12-18. Finissage: torsdag kl.12-15