Bröderna Rennéus visar fotografi o skulptur 26 april – 1 maj

Posted on apr 10, 2024 in Tidigare

Flora & Figura pro secundo

BRÖDERNAS KONST MÖTS I DET BRÄCKLIGA

Fotografier på växters förgänglighet, och skulpturer med sårbara, lite trasiga figurer. I det bräckliga möts bröderna Dan och Ulf W Rennéus med konst som berör. Oberoende av varandra, och utan tidigare erfarenhet av att skapa konst har bröderna spenderat många kreativa timmar i varsin ateljé. 

Växters skörhet
Flora Obscura kallar Ulf sitt projekt där han arbetar med växters individuella uttryck och vad som sker i sista delen av deras liv. Genom att arrangera och slumpmässigt låta växter torka och förmultna dokumenterar han deras sista tid med kameran.
–  I förgängligheten fångar jag växternas skörhet och skönhet. Alla växter har jag tagit hand om från min trädgård i Vitabergsparken i Stockholm, där jag också har min studio.

Ulf W Rennéus har jobbat med fotografisk bild i hela sitt yrkesliv. Han var beställningsfotograf med egen studio med reklam, information och människor som arbetsfält innan han gick vidare  som filmfotograf inom både spel, musikvideo och dokumentärfilm. Under senare tid har Ulf enbart fokuserat på egna bilder som konstnärligt arbete.

Sårbar ensamhet
Danne Rennéus arbetade i många år i en kreativ mediavärld innan han  bytte riktning och utbildade sig till affärscoach och samtalsterapeut. Det är ofta i möten med klienter han hittar inspiration till sina ensamma och lite sårbara skulpturer. Även djuren och naturen runt den egna gården utanför Stockholm inspirerar, och det är i ateljén på gården han skapar sina figurer i lera, betong eller brons, ofta på fundament av drivved och kalksten.
– Jag  är en social människa med en positiv livssyn så mina vänner tycker att det är lite lustigt att min konst ofta uttrycker sårbarhet och ensamhet, men till syvende och sist är ju varje existens en egen ö – det tycker jag är intressant att utforska och gestalta.

Vernissage: Fredag  26 april 17 – 19
Övriga dagar: 12 – 19