Posted on sep 18, 2022 in Tidigare

Lottie Ström
studerat på Konstfackskolan och Grundis i Stockholm Medlem i KRO.

Kristina Uhr 
har ägnat sig åt måleri efter en yrkesbana som svensklärare. Studier i måleri för Bo Ljung och AnneLie Larsson Ljung på Klassiska Konstskolan i Stockholm m. m.
Utställningar: “Värtan och andra platser” i Djurgårdskyrkans Galleri, “Berlin brandgavlar” och “Stad” i Hedengrens trappa (separata) samt medverkan i grupp med Skaftö Hantverksförening, Skärholmens Konstförening och med “Fem målare” på Galleri Hagström och Galleri Movitz vid flera tillfällen. Staden är ofta Kristinas motiv. Staden där ljuset speglas i gavlar och fasader, staden där vi skymtar varandra vid en trappa eller ett övergångsställe, staden där grönskan står levande mot sten och betong.

Christina Sohlberg
Mitt konstnärskap följer två linjer. Den ena är människor och andra ”väsen”, och jag är särskilt fascinerad av ansikten. Den andra linjen är någon sorts landskap, som tenderar att bli mer och mer abstrakta. Min teknik är numera ofta collage, där jag kan pussla och ändra, lägga till och dra ifrån tills bilden börjar tala till mig.
Utbildning: kurser i kroki, måleri, skulptur och grafik på bl a Folkuniversitetet, Bild & Form Studion, Wiks folkhögskola och Gerlesborgsskolan. Jag har ställt ut både separat och tillsammans med andra sedan början av 90-talet. Mer info på min hemsida chrisartblog.com.
Jag är medlem i Mariamålarna och i grafikergruppen VGG, som driver en grafikverkstad i Stockholm.

Karin Åstedt 
Jag började måla på allvar 2000, då gick jag en termin, heltid på Kursverksamhetens Stora Konstkurs. Sen har jag gått en termin heltid på Klassiska Konstskolan. Sedan 2004 är jag med i MariaMålarna Jag är intresserad av människor och katter, så det blir mest porträtt.

Kerstin Ternulf Nyhlin
Har jobbat som högskole-och universitetslektor i omvårdnad. Numera är jag pensionerad. Ända sedan jag var barn har jag tyckt om att teckna och måla men det har inte alltid funnits tid för det.
Utbildning: Stora Konstkursen på Folkuniversitetet i Stockholm 1999. Målningskurser (olja och akryl) under flera terminer, 2013 – 2015, på Folkuniversitetet med Eva Sandberg som lärare Fri Akvarell, Sommarkurs 7,5 hp, (på Stora Fjäderägg och i Umeå), Umeå. Fri Akvarell, Sommarkurs 7,5 hp, (på Stora Fjäderägg och i Umeå), Umeå universitet 2019.
Under åren har jag deltagit i många akvarellkurser (oftast veckokurser). På den här utställningen kommer jag att fokusera på natur/landskap i akvarell.

Vernissage: Lördag 8 okt 12-18,
Övriga öppettider: Söndag – onsdag 12-18, Torsd 13 oktober 12-15