Flora & Figura – Bröderna Rennéus 10 – 16 februari

Posted on jan 11, 2023 in Tidigare

Flora & Figur – Bröderna Rennéus visar fotografi och skulptur

FLORA
Uffe Rennéus – fotografi
Flora Obscura är ett projekt där jag arbetar med växters individuella uttryck och vad som sker i sista delen av deras liv. Vilka färger och former tar sig uttryck när växter dör? Genom att arrangera och slumpmässigt låta växtdelars sista tid framträda och fångas med kameran, medan växtdelen torkar helt och förmultnar genom oxidation. Där i förgängligheten fångar jag växters sista skörhet och skönhet. Alla växter har jag tagit hand om från min trädgård i Vitabergsparken, där jag också har min studio.
Ulf W Rennéus har jobbat med fotografisk bild i hela sitt yrkesliv. Beställningsfotograf med egen studio med reklam, information och människor som arbetsfält. Han gick vidare och breddade bildberättandet genom arbete som filmfotograf inom både spel, musikvideo och dokumentärfilm. Under senare tid har han enbart fokuserat på egna bilder som konstnärligt arbete.

FIGURA
Danne Rennéus – skulptur
Danne Rennéus arbetade i många år i en kreativ mediavärld innan han  bytte riktning och utbildade sig till affärscoach och samtalsterapeut. Det är ofta i möten med sina klienter han hittar inspiration till sina ensamma och lite sårbara skulpturer. Även djuren och naturen runt den egna gården inspirerar Danne att skapa hundar, får, hästar och andra djur, de flesta magra, långbenta som även de uttrycker en sorts utsatt ensamhet. Skulpturerna skapar Danne i lera, betong och brons, ofta på fundament av drivved och kalksten.
”Jag  är en social människa med en positiv livssyn så mina vänner tycker att det är lite lustigt att min konst uttrycker utsatthet och ensamhet, men till syvende och sist är ju varje existens en egen ö – det tycker jag är intressant att utforska och gestalta”.

Vernissage:  Fredag 10 feb 16–20
Övriga tider: Lör–Sön 10–19,  Mån–Ons 11–19,  Tors 11–15
Vi två bröder välkomnar er på vår första utställning tillsammans.