Posted on apr 17, 2023 in Tidigare

Segments of reality 

Hans Täckenström är en svensk konstnär som arbetar internationellt, med bas i Stockholm och Gotland. Hans har en yrkesbakgrund inom reklambranschen, där han flera gånger har belönats nationellt och internationellt. Konst och kultur har alltid varit starka drivkrafter, på jobbet, även som musiker och basist i gruppen Hans on the Bass. Men särskilt genom måleriet, som tog ett språng under pandemin med många digitala utställningar i Europa samt stort intresse globalt. Nu är glädjen stor att få visa verken i Stockholm. 
Hans är Konstutbildad i Stockholm och i San Francisco. Hans måleri har flera inspirationskällor. Bakgrunden inom reklam och koncept ligger som grund för tydligheten i hans konst i kombination med glädjen och drömmar och äventyr. Den särskilda kraften och det personliga i hans konst ligger i nyfikenheten och hungern att utforska. 
Genom den retrofärgade glädjen och det lekfulla lockas du in i en gåtfull värld som väcker frågor om tillvaron och vårt förhållande till den materiella och immateriella världen vi lever i. De starka kontrasterna av färg, form, textur och symbolik skapar en förtrollande världsbild som utmanar dig att se mening och svar i konsten.

Vernissage: Fredag 5 maj 16-19
Övriga öppettider: 6 – 7 maj 12 – 16, 8 – 10 maj 16-19