Posted on dec 28, 2022 in Tidigare

Lotta Horn: Jag har ägnat en stor del av livet till att lära mig att se former, färger och relationer, att blicka inåt, utåt och uppåt i Universum.
Jag gick som specialelev på Konstfack och tecknade kroki under gymnasietiden. Under 70-talet gick jag på Tillskärarakademin och designade och sydde fårskinnsvästar, skapade stickmönster, samt designade och sydde barnkläder. Under somrarna drev jag tillsammans med min man Restaurang Lammet och Grisen på Öland. 80-talet påbörjade jag min magisterutbildning i industridesign på Konstfack. 1983-84 praktik hos Eliot Noyes Industrial Design, CT, USA. Därefter slutförde jag min examen på Konstfack och påbörjade mitt arbete som frilansande designer. Ett av de förste uppdrag jag fick var att designa en diskborste åt Kronborsten AB i Vinslöv, vilken fortfarande säljs i dag och har kommit upp i över 85 miljoner sålda ex.
1989-1991 styrelseledamot i Sveriges Industridesigner. Under 90-talet var jag designchef på Rejmyre Mässingsbruk och byggde upp en produktlinje bestående av ljusstakar, bokstöd och mässingshästar i olika storlekar. Vidareutbildning i Ekodesign. Styrelseledamot i Formmuseets Vänner 1993-2013
Utnämndes 1996 till ordförande för Utmärkt Svensk Form 16. Några år medlem i Designgruppen About Design. Och alltid under alla år har jag målat, målat och målat. 
Vernissage: Fredag 27 januari 15 – 19.
Övriga dagar: Lördag – onsdag 11 – 19