Magnus Säker och Eva Säker 28 oktober – 3 november

Posted on okt 13, 2022 in Tidigare

Magnus Säker
Min konst kommer ifrån mitt inre lustfyllda JAG som genom åren format min konst från teckning till nutida och ohämmade skapande i färg och form.
Utbildning: 100% AUTODIDACT
Under min egensinniga utveckling har jag provat mig fram i olika tekniker och med olika material och funnit den grund i arbetsätt som jag idag primärt skapar efter. Jobbar väldigt mycket med kombinationen våt färg i form av olja och akryl i kombination med sprayfärg. Har med tiden lärt mig hantera dessa olika tekniker på mitt eget sätt och gjort dom till ETT. Jag målar allt mellan abstrakt och till viss del föreställande. Med de abstrakta målningarna jobbar jag ofta med djup i olika nivåer som ger en stor rymd i betraktelsen. De lite mer föreställande målningarna har alltid ett känslotema. Ofta kärlek och innerlighet antingen med en ensam formfylld kvinna eller med ett lustfyllt par men ibland även med kaxig och dominant feminin sexighet utan att glida över kanten och bli pornografiskt.

Eva Säker
Jag älskar att skapa med textilier – kollage, applikationer och broderier, allt efter lust och inspiration. Materialet jag använder är sällan nytt, jag föredrar att ta tillvara på spillbitar och återbruka textilier samt annat smått och gott som kommer i min väg.

Kuddar är min ena passion – färgglada blickfång i hemmet, som också fyller en funktion och lätt förändrar känslan i rummet. Min andra passion är väskor – skapade med färg, form och användbarhet i fokus. Jag bor i Bålsta där jag har min ateljé och även designar och syr annan brukskonst. 

Vernissage Fredag 28 oktober kl 15–21. Övriga öppettider: Lördag – tisdag kl 12–18.
Finissage onsdag 2 november kl 12–21. Torsdag 3 november kl 12 –15