Olja och ord – Målningar och boksläpp 17–23 juni

Posted on jun 2, 2022 in Tidigare

Per Sonerud ”mannen som skapade bonnrocken” en ”intellektuell naivist” och med en karriär som skivbolagsdirektör, reseledare, vaktmästare på Folkets hus, och de senaste åren 7,5 åren professionell konstnär. Han arbetar även med skulpturer och en av dessa gjordes som ett tänkt pris för American Song Contest, men såklart valde amerikanarna en amerikan i slutänden. 

I januari 2019 spelade Bo Kaspers Orkester i Hudksvall. På Hotell Strandpiren, där de övernattade, knockades de av kraften I Per Soneruds målningar och de kontaktade honom och ett samarbete inleddes.

I november 2019 släpptes deras senaste skiva med ett konvolut av Sonerud. Inför releasen spelade Bo Kaspers Orkester för fullsatta hus i Köpenhamn, Oslo och Stockholm. Till varje spår finns en tillhörande målning, dessa ställdes ut i samband med spelningarna. Bo Kaspers Orkester spelade alltså Soneruds målningar.

Per Sonerud har låtit kända och okända skribenter skriva små noveletter inspirerade av målningarna. Den tredje volymen, Olja & ord 3, som nu ges ut innehåller inte mindre än 61 humoristiska målningar och lika många noveletter. Bland skribenterna i de tre böckerna märks Babben Larsson, Dregen, Peter le Marc, Lasse Anrell, Cajsa Stina Åkerström, Nina Lekander, Mattias Gardell med flera.

VERNISSAGE FÖR SPECIELLT INBJUDNA: Fredag 17 juni 16–20
VERNISSAGE FÖR ALLMÄNHETEN: Lördag 11–16
ÖVRIGA ÖPPETTIDER:
Lördag och Söndag 11–16
Måndag – onsdag 12–18
Torsdag 12 –15