Penseldrag och själslandskap 10–16 juni

Posted on jun 2, 2022 in Tidigare

Målningar av Anna Asplund och Mathias Kärnlund
Vernissage 10 juni 16–21
Övriga dagar 11–17

Anna Asplund
– Måleri för mig är mycket meditativt men även undersökande. Det finns så MYCKET vackert och spännande att avbilda. Jag gör det på mitt eget sätt. Tolkar omvärlden i mina känslors färger och penseldrag. I flertalet av mina målningar figurerar min familj. Mina systrar, barn, föräldrar och farföräldrar samt de platser vi har vistats på tillsammans under den korta men underbara årstid vi kallar sommar. Jag gick konstskolan Paletten 1994-95 för att sedan bli bildlärare med studier på Konstfack.
Mathias Kärnlund – tidigare ägare av Galleri Bellman
– Mitt intresse för att skapa fanns där redan i unga år och har följt med mig sedan dess. Min första vernissage ägde rum då jag gick i sjuan. Mitt konstnärskap har i huvudsak handlat om att gestalta naturalistiska omgivningar och försöka väcka känslor. Idag har det mer blivit med en viss dragning åt både det impressionistiska och det symbolistiska hållet. Det blir vad det blir.
Sagt om Mathias ”Om man skulle blanda John Bauer, Jenny Nyström, Claud Monet och H.P. Larcraft skulle men få Mathias Kärnlund.” Freddie Ross