Siri Cyrillus och Stina Pedersen 28 juli – 2 augusti

Posted on jun 16, 2023 in Tidigare

S.O.S
Att tvingas sitta i en båt utan vägledning, instruktioner eller mål är inte samma sak som att vara sjökapten. Inga åror och inget land i sikte. Hur ska man då klara sig ute på det vilda havet, med alla hinder som komma skall under färdens gång. Ibland klarar man sig inte ensam till havs och då behöver man signalera S.O.S.
Detta är utställningen SOS – save our ships, save our souls av Siri Och Stina. 
Båten är omvärlden och föraren är människan. Sällan, ibland, om inte ofta, eller alltid är båten, och inte havet, motståndaren, och den kan se olika ut från individ till individ. Men i denna utställning upplyser Siri Cyrillus och Stina Pedersen stormarna på deras hav. 

SIRI
Siri Cyrillus konst i denna utställning ställer frågor om relationer, tid och minnen och hur detta påverkas av vilken identitet samhället ger en. Speciellt när denna identitet är en flata som är knasig i bollen. 
Siri har varit verksam med sin konst i både Israel/Palestina och Sverige. Hon har tidigare utbildning i konst på Atelier Tel Aviv och Givat Haviva, samt jobbat som lärarassistent inom visuell konst och varit lärling på Boys Do Ceramics. Detta blir hennes andra utställning på Galleri Bellman tillsammans med Stina Pedersen. 

Mail: siri.cyrillus@gmail.com 
Instagram: artcyrillus

STINA
Stina Pedersens konst i denna utställning ställer frågor om vad autism egentligen är, till skillnad från den stereotypa samt neurotypiska uppfattningen. Hur intryckskänslighet, relationer, sociala konstruktioner med mera påverkar synen på omvärlden, identiteten och välbefinnandet.
Hon har tidigare studerat på Nacka Gymnasium Samhällsvetenskapsprogrammet Konst & Design, där hon tilldelades skolans konststipendium. Hon gör även eget hantverk i silver som hon säljer på flertalet marknader.
Detta blir hennes andra utställning på Galleri Bellman tillsammans med Siri Cyrillus. 

Mail: stinamarthagudrun@gmail.com
Instagram: konstigtmedkonst

VERNISSAGE: 28 juli 18:00 – 21:00
ÖVRIGA ÖPPETTIDER: 29 juli – 2 augusti 11:00 – 19:00
FINISSAGE: 2 Augusti 17:00-19:00