Stina Lundberg och Sofia Bergman 6 – 12 oktober

Posted on sep 7, 2023 in Tidigare

Stina Lundberg
För mig är måleriet meditativt. Ett koncentrerat, tidlöst, vilsamt tillstånd. Stillhet. Kanske en besvärjelse mot ett yttre och inre kaos. Mina ögon vandrar, iakttar och samlar det jag ser.
Flera bilder har sjönära motiv, kära bohuslänska vatten och kustremsor. Också båtar finns med. Träbåtar. Trygga att färdas i, vackra att se på. Att bilderna också andas stillhet, vilsamhet hoppas jag. Jag är medlem i KRO, Illustratörscentrum samt Galleri BIBB.
För mer information, se stinalundberg.myportfolio.com

Sofia Bergman

Måleriet.
Min ateljé ligger mitt i Växthuset i Ulvesund, Ljungskile. Jag bär in kvistar och blommor och fyller mina vaser som står på mina färgfläckiga bord. Eller så låter jag min blick vila mot horisontlinjen på Restenäsön, ut över ett krusigt hav, en havsvik, en strandäng. 

Glaset. 
Vid sidan om måleriet är jag formgivare och arbetar nere i Glasriket. Jag samarbetar mest med Micke Johansson i Örsjö, den bäste av glasblåsare. Jag älskar bruksglaset och vill kunna använda det jag gör. Stora generösa vaser, vinglas, karamellskålar. 
När jag målar arbetar jag oftast för mig själv i ateljén med min oljefärg och mina dukar. När jag reser ner till Småland är jag en del av ett nära samarbete i hyttan. Det ger mig det bästa av två världar, det ena ger näring till det andra.
Jag är medlem i KRO samt BUS
För mer information, se sofiabergman.se

Vernissage: Fredag 6 oktober 17–20
Övriga öppettider: Lördag–onsdag 11–19, Torsdag 11–13