Posted on sep 24, 2018 in Tidigare

Samlingsutställning med Målargruppen Maria.

Vernissage: Lördagen den 27 oktober kl 12-17.

Övriga öppettider:  28, 29 och 31 oktober kl 12-8, 30 oktober kl 12-20

Utställande konstnärer:

Agneta Holm, Anita Fosselius, Anita Hansson, Anna-Greta Leijon, Barbro Nordlund, Barbro Samuelsson, Birgit Angmar-Månsson, Christina Sohlberg, Eha Arg, Elena Sahlin, Gunnar Jansson, Inga Sidén, Ingrid Falk, Karin Osvald, Lilian Gamberale, Lotti Samuelsson-Ström, Monica Karlberg, Siv Hult, Titti Koch och Ylva Lindberg

Om konstnärerna

Titti Koch, född i Strömstad och bosatt där och i Stockholm
”Tidigare har jag kombinerat mitt arbete som bildredaktör med måleri. Redan 1998 blev jag medlem i MåMa och ateljén har gjort det möjligt att ”gå till jobbet” och helt ägna mej åt måleri.

Jag arbetar med olja, tempera, kritor och tusch – ofta i blandteknik.
Motiven är figurativa,men numera drar det något mot abstrakta former.. ..Oftast utgår jag ifrån vad slumpen överraskar mej med av form färg uttryck. Leder då och då till tema – som ”Fragment”, ting som havet kastat upp på land. ”Lavlek” en centimeterhög lav som växter på mitt berg i Bohuslän blev till en utställning. ”

 

Gunnar Jansson

 

Elena Sahlin
Jag har målat akvarell i många år och numera målar jag även akryl och olja. Akrylen blir nästan som akvarell eftersom jag använder mycket vatten även här. Mina motiv är oftast landskapet, inte alltid direkt avbildande och för mig är färgen viktigare än formen.
www.elenasahlin.se

 

Agneta Holm
Målar i olja. Ännu efter 16 år som Maria målare är jag uppslukad av den fantastiska utsikten från vår ateljé.

 

Birgit Angmar-Månsson
Bosatt och verksam i Sundbyberg. Mot slutet av ett långt yrkesliv med undervisning och forskning kunde mitt målarintresse få mer utrymme. Jag har studerat måleri för konstnärerna Anthony O’ Carrol, Anne-Lie Larsson Ljung, Åke Arph och Karin Gissberg. Målar i olja eller oljepastell, mer eller mindre föreställande. Min inspiration hämtar jag främst från naturen och olika yttringar av mänskligt liv.

Medlem i Föreningen Svenska Konstnärinnor.
Medlem i ateljéföreningen Målargruppen Maria sedan 2008.
Medverkat i ett stort antal Samlingsutställningar de senaste tio åren i Stockholm, Göteborg och Avesta, samt i separatutställningar på Galleri Boklådan, Sundbyberg, 2011 resp. Galleri P, Hornsgatan, Stockholm, 2014.
Jurybedömd utställning: Vårsalongen Liljevalchs, 2012

e-postadress: birgit.mansson1@comhem.se

Monica Karlberg
Jag har sedan tonåren målat och fascineras av ljuset och får inspiration av naturen i mitt skapande. Mina första målarstudier fick jag genom olika studiecirklar och hos olika konstnärer. Så konsten har alltid varit levande för mig.

 

Eha Arg
Jag är från Stockholm, med fritidsboende i Björnlunda, och har genom mitt arbete bott i Afrika, Asien, Australien och olika platser i Europa. År 2002 gick jag på min första konstkurs som hette ”Måla i akvarell”. Jag hade då inte hållit i en pensel sedan jag var barn. Under kursen upptäckte jag vilken koncentration som krävdes när jag målade men samtidigt gav den mig avkoppling och ro. Jag håller mig mest till akvarell men jag arbetar även med andra material. Pigmenten är en viktig del i akvarellmåleri och förstås vatten. Pigmenten styr resultatet i kombination med olika mängd vatten – lika mycket som konstnären. En härlig utmaning!

Hemsida: www.ehaarg.se

 

Christina Solberg

Separatutställningar:

2016 Galleri T, Stockholm

2012 Quality Hotel Konserthuset, Malmö

2011-12 Scandic Hotell Nord, Helsingborg

2010 Galleri Kocks, Stockholm

2005-06 Odengate Café, Stockholm

2005 Galleri Nytorget 13, Stockholm

2001 Galleri Studio 5, Stockholm

1996 Rättviks kulturhus (med Bigitta Sohlberg)

1992 Tensta bibliotek, (Järva konstförening)

1992 Galleri Micro, Stockholm

1991 Skolöverstyrelsens konstförening, Stockholm

Samlingsutställningar i urval

2018 Grafikergruppen VGG, Galleri Upsala, Uppsala

2017 Grafikergruppen VGG, Galleri Magno Art, Stockholm

2017 Stockholms konstsalong, Vårvisning, Lavalhallen, Järla

2016 Triénnale Européenne de l’Estampe Contemporaine, Toulouse, Frankrike

2015 Grafikergruppen VGG, Vaxholms rådhus (Vaxholms konstföreing)

2014 Grafikergruppen VGG, Galleri Gillet, Norrtälje

2014 Ny grafik, Husby konsthall

2014 Fourart, Husby konsthall

2014 Toscana Nordic, Pisa, Italien

2014 Grafikergruppen VGG, Galleri Hagström, Stockholm

2013 Temporart, öppen salong, Vällingby City

2013 ”Människor i stad”, med Svenska konstnärsförbundet, Galleri 40, Stockholm

2013 Triennale Européenne de l’Estampe Contemporaine, Lombez, Frankrike

2012 Grafikergruppen VGG 20 år, Gamla Rådhuset, Södertälje

2011 Vårsalong, Husby konsthall

2011 ”30×30”, Svenska Konstnärsförbundet, Galleri Hagman, Stockholm

2010 Grafikergruppen VGG, Roddarhuset, Vaxholm

2009 6 Stockholmsgrafiker, Gamla Rådhuset, Södertälje Konstförening, Södertälje

2008 ”Sagor och myter”, Grafikergruppen VGG, Galleri Kocks, Stockholm

2007 Höstsalong, Överby gård, Sollentuna

2007 Grafikergruppen VGG, Husby konsthall

2006 ”Linjer och färg”, Grafikergruppen VGG, Galleri Nytorget 13, Stockholm

2005 Jubileumsutställning, Svenska Konstnärsförbundet, Galleri T, Stockholm

2004 Salong 30×30, Väsby konsthall

2002 Falu Minigrafik 2002, Galleri Hörnan, Stadshuset, Falun

2002 10 konstnärer från Mälardalen, Kvarnen, Torshälla

2002 Grafikergruppen VGG, Hallstaviks konsthall

2001 Christmas Exhibition, World Festival of Art on Paper, Ljubljana, Slovenien

2000 Miniprint Internacional de Cadaqués, Spanien

1999 ”Spirit in Art”, Stockholm

1999 Grafiksalong, Väsby konsthall

1997 Svenska konstnärer, Ewa Rudling Gallery, Stockholm

1997 Optimus Art Salong III, Väsby konsthall

1991 Liljevalchs vårsalong

Utbildning

1984-88 Kurser i måleri, skulptur och grafik vid Folkuniversitetet och Birkagården, Stockholm

1987 Bild- och Formstudion, Studiefrämjandet, Stockholm

1988 40 p. i konstvetenskap vid Stockholms universitet

1991 Kurs i grafik, Wiks folkhögskola

2006 Kurs i stenskulptur, Gotlands konstskola

2007 Kurs i måleri, Gerlesborgsskolan, Bohuslän

2012 Kurs i porträttmåleri, Gerlesborgsskolan, Stockholm

Medlem i Grafikergruppen VGG vgg.se och Bildupphovsrätt i Sverige bildupphovsratt.se och Målargruppen Maria

Hemsida: christinasohlbergart.com

E-post: christinasohlbergart@gmail.com